fbpx

הכנס השנתי של

העמותה הישראלית להשתלות דנטליות

3.4.2025

אקספו תל אביב (גני התערוכה), ביתן 2

נבחרת המרצים שלנו:

לתקציר ההרצאה  יש ללחוץ על תמונת המרצה

ד"ר אלון עוז

רס"ן ד"ר אלון עוז

הרמת מסך מעל תהליך זיהוי החללים בצה"ל

ד"ר יהודה גיל

שיקום מידי של לסת עליונה באמצעות שתלים זיגומטיים

ד"ר יואב לייסר

ד"ר יואב לייסר

שיקום לסתות אטרופיות באמצעות שתלים מותאמים אישית בהדפסת תלת-ממד

ד"ר דורון רוזן

אפשרויות כירורגיות לטיפול בפגיעות בעצב המדינבולרי

ד"ר יעל יוליה גרבר

ד"ר יעל יוליה גרבר

טיפול בשרירי לעיסה היפרטרופיים להקלה על סימפטומים של שחיקת שיניים וברוקסיזם

ד"ר מרינה אומנסקי-זומר

ד"ר מרינה אומנסקי-זומר

השתלות דנטליות במטופלים מדוכאי-חיסון

ד"ר דיה מסרי

ד"ר דיה מסרי

Guided Bone Regeneration (GBR), How to make it less predictable

תכנית הכנס

8:00-9:00 - התכנסות והרשמה עם קפה וביקור בתערוכה

ד"ר אומנסקי זומר, מומחית לרפואת הפה בוגרת תוכנית ההתמחות של המחלקה לרפואת הפה, סדציה ודימות במרכז הרפואי הדסה. רופאה בכירה ביחידה לרפואת הפה, שיבא תל השומר. עוסקת בטיפול דנטלי ושיקומי וכן טיפול תחת הרדמה כללית בחולים בעלי רקע רפואי מורכב.

ההרצאה תסקור את השיקולים השונים המכתיבים את הליכי הזיהוי של חללי צה"ל במלחמת חרבות ברזל.
נדון במטרות הליך הזיהוי כמו גם בגורמים המבצעיים, מדעיים, תרבותיים, דתיים והיסטוריים המשפיעים עליו. בנוסף, יוצגו דוגמאות לאתגרים בתהליך ולצעדים אופרטיביים שנדרשו על-מנת להתגבר עליהם.

רס"ן ד"ר אלון עוז הוא רופא שיניים מומחה בשיקום הפה, המשמש בשנה וחצי האחרונות כראש מדור זיהוי בחיל הרבנות הצבאית. הוא סיים את לימודיו באוניברסיטה העברית והתמחה במחלקה לשיקום הפה במכון לרפואת שיניים בתל-השומר. לאורך שירותו הצבאי, פיקד על מרפאות שיניים במספר יחידות צבאיות, וקיבל תעודות הצטיינות והוקרה על פועלו. מאז ספטמבר 2023 הוא משמש בתפקידו הנוכחי כראש מדור זיהוי בחיל הרבנות הצבאית. לאחר טבח ה-7 באוקטובר ובמשך מלחמת חרבות ברזל, ד"ר עוז ניהל מאות תהליכי זיהוי חללים, חלקם מורכבים מאוד, ועבודתו זו אף הניבה מאמרים מחקריים והרצאות בכנסים ובמפגשים מקצועיים.

מבוא לסדנא בנושא טיפול בשרירי לעיסה היפרטרופיים להקלה על סימפטומים של שחיקת שיניים וברוקסיזם, תוך שמירה על בריאות המפרק, השיניים וטיפולי שיקום מורכבים.

ד"ר יוליה יעל גרבר, רופאת שיניים בוגרת אוניברסיטת תל אביב עם מעל 10 שנים של ניסיון. בעלת קליניקה פרטית בסביון המתמחה בטיפולי שיניים ואסתטיקה. שימשה מדריכה במחלקה לשיקום הפה באוניברסיטת תל אביב ומדריכה רופאים בהכנה לבחינות רישוי בארץ.

11:00-11:30 - הפסקת קפה וביקור בתערוכה

שיקום הלסת העליונה האטרופית היה מאז ומעולם ועדיין הינו משימה מאתגרת. העובדה שהטכניקה הישנה לביצוע שתלים זיגומטיים לא הניבה תוצאות משביעות רצון גרמה לרוב המנתחים , מאז תחילת שנות ה-90, לבצע את הגישה המסורתית; הווה אומר השתלת עצם  דו-צדדית (הרמות סינוס) ושתלים סטנדרטיים. חרף אחוזי ההצלחה הגבוהים , חסרונה של אסטרטגיה טיפולית זו הינה העובדה שהיא מחייבת כמעט תמיד לפחות 3 פרוצדורות כירורגיות נפרדות בעוד שהשיקום הסופי נמסר לאחר תקופה של מעל לשנה .

בעשור האחרון חלה פריצת דרך בשיקום מידי של הלסת העליונה באמצעות השתלים הזיגומטיים. כל זאת תודות לטכניקה החדשנית אותה פיתח פרופ' קרלוס אפאריסיו , כמו גם בעקבות ההתפתחויות בטכנולוגית ההדמיה הדיגיטלית. תפנית זו מאפשרת שיקום מידי בפעולה כירורגית אחת ובניגוד לעבר באחוזי הצלחה גבוהים בדומה לטכניקות המסורתיות.  

נכון להיום שתלים זיגומטיים הגדירו מחדש את האפשרויות לשיקום הלסת העליונה במטופלים הסובלים מאבדן עצם מתקדם ובמגוון מקרים נוספים בהם הגישה הישנה של הרמות סינוס ושתלים אינה הפתרון הרצוי.

ד"ר יהודה גיל סיים את לימודי רפואת שיניים באוניברסיטה העברית בירושלים (הדסה עין כרם). במהלך התמחותו בכירורגיית הפה והלסתות עבד בבתי חולים מובילים בארץ. בשנת 1986 נסע לאוניברסיטת בריסטול באנגליה, שם השלים תואר מוסמך ברפואת הפה.

לאחר מכן המשיך ליוהנסבורג, דרום אפריקה, שימש כמרצה ומנתח בבית הספר לרפואת שיניים. בתקופה זו צבר ניסיון רב בתחום כירורגיית הפה והלסתות. עם חזרתו לישראל השתלב ברשת "כללית סמייל" בתפקידים בכירים בניהול ובקליניקה.

ד"ר גיל ביצע לאורך הקריירה עשרות אלפי שתלים , שיקומי פה מורכבים, לצד טיפולים ייחודיים לחולים סיסטמיים , מטופלים הסובלים מחששות ופחדים דנטליים, תוך שימוש בשיטות היפנוזה וסדציה תוך ורידית.

משנת 2003 מתמקד ד"ר גיל בפיתוח וניהול מרפאות פרטיות ברכס הכרמל ובחדרה, תוך מתן דגש על איכות הטיפול ושירות אישי.

ד"ר גיל הוא חבר בכיר באקדמיה האמריקאית לשיקום על גבי שתלים ובארגון העולמי להשתלות דנטליות, וכן חבר באגודה הישראלית לכירורגיית הפה והלסת ובעמותה הישראלית להשתלות דנטליות.

שיקום לסתות אטרופיות מציב אתגרים משמעותיים לרופא השיניים בשל ספיגת עצם חמורה, מגבלות אנטומיות, והצורך בתוצאות פונקציונליות ואסתטיות ארוכות טווח. התקדמות טכנולוגיית ההדפסה בתלת-ממד בשנים האחרונות אפשרה את פיתוחם של שתלים מותאמים למטופל (PSI), המציעים פתרון מדויק ומותאם אישית למקרים מורכבים מסוג זה. הרצאה זו בוחנת את השימוש ב-PSI מודפסים בתלת-ממד לצורך שיקום והעמסה מיידית של לסתות אטרופיות, תוך הדגשת יתרונותיהם הביומכאניים של שתלים אלה והדיוק הכירורגי בהתקנתם. בהרצאה יוצג פרוטוקול שיאפשר לרופא המטפל לשקם כל מקרה שיגיע למרפאה.

ד"ר יואב לייסר, DMD, MD, PhD, מומחה לכירורגיית פה ולסת
ד"ר לייסר קיבל את תואר ה-DMD שלו בפקולטה לרפואת שיניים באוניברסיטה העברית בירושלים בשנת 2004, והשלים את עבודת הדוקטורט שלו בנושא ביטוי גנים ומסלולי איתות היפוקסיים בשנת 2005. ד"ר לייסר סיים את התמחותו בכירורגיית פה ולסת במרכז הרפואי רמב"ם בשנת 2012, ואת לימודיו לתואר MD סיים בשנת 2018 בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. בשנת 2009, ד"ר לייסר השלים את הפוסט-דוקטורט שלו במעבדה לחקר סרטן וכלי דם של הטכניון, בהנחיית פרופ' ישראל ולדבסקי. בשנת 2011, היה בין הזוכים בפרס היוקרתי על הצטיינות בלימודי הדוקטורט מטעם קרן וולף. ד"ר לייסר משמש כרופא כירורג במחלקת אא"ג / פה ולסת בבית החולים אסותא בתל אביב. הוא מתמחה בשיקום כירורגי ודנטלי באזור הפנים והלסתות באמצעות טכנולוגיית PSI (שתלים מותאמים אישית). בין השנים 2019-2021, כיהן כראש האיגוד הישראלי לכירורגיית פה ולסת. בנוסף, שימש כעורך ראשי בכתבי-עת מדעיים בינלאומיים ופרסם למעלה מ-30 מאמרים מדעיים וקליניים.

13:30-14:30 - הפסקת צהריים וביקור בתערוכה

פגיעה בעצב הטריגמינלי היא סיבוך המלווה טיפולים דנטליים רבים, לרבות השתלות שיניים, השתלות עצם, עקירות, טיפולי שורש ואף הזרקת אלחוש מקומי. בעבודות מחקריות מסויימות, הוערך שכל רופא שיניים יפגע בעצב המנדיבולרי לכל הפחות פעם אחת במהלך עבודתו. חסר תחושה בלשון או בשפה כתוצאה מפגיעה שכזו מתאפיין באי-נוחות, נשיכות חוזרות של הרקמה הרדומה והפרעה בתפקוד היומיומי. ברם, אבחון הפגיעה והתערבות כירורגית מוקדמת לתיקון העצב הפגוע יכולים במקרים מסויימים להחזיר את התחושה.
מטרת הרצאה זו היא לסקור את האפשרויות הקיימות לתיקון כירורגי של פגיעות בעצב המנדיבולרי, ולהציג מספר מקרים שטופלו במסגרת היחידה לכירורגיית פה ולסתות בבית-החולים מאיר בכפר סבא.

ד"ר דורון רוזן סיים את לימודי רפואת השיניים באוניברסיטת ניו יורק (NYU) בארה"ב, ולאחר מכן התמחה במחלקה לכירורגית פה, פנים ולסתות במרכז הרפואי רמב"ם בחיפה. עם סיום התמחותו בשנת 2000, הוא השתלב כרופא בכיר ביחידה לכירורגיית פה ולסת בבית החולים מאיר בכפר סבא, ומאוחר יותר התמנה למנהל המחלקה. תחומי עיסוקיו העיקריים כוללים ניתוחים אונקולוגיים של גידולים ממאירים בחלל הפה ושחזור כירורגי של פגיעות בעצב הטריגמינלי. בנוסף, לד"ר רוזן מרפאה פרטית ברעננה המוקדשת לכירורגיה.

ההרצאה תעסוק בעקרונות רגנרציה מודרכת, תחליפי עצם, אילו ומתי,

ממברנה, האם זה מיותר? והצגה של מקרים קליניים.

16:30-17:00 - סיום הכנס ופיזור

הרשמה לכנס

ההשתתפות בכנס כלולה בדמי החברות לעמותה, אולם יש להירשם באמצעות האתר. 

לצורך ההרשמה, לחצו על המוצר המתאים לכם:

חברי עמותה – הרשמה לכנס במחיר 0 ש"ח (כלולה בדמי החבר לשנת 2025).*

אורחים – הרשמה לכנס במחיר 690 ש"ח.

כרטיס כניסה לחברי העמותה

*על-מנת ליהנות מכרטיס חינם לחברי העמותה, עליך להירשם לאתר עם שם משתמש וסיסמה.

אם אין לך שם משתמש וסיסמה, אנא צור / צרי קשר עם מזכירת העמותה בטלפון 055-3076599 או במייל iaoioffice@gmail.com

ככה נראה הכנס שלנו בשנה שעברה

צפו במיטב הרגעים מהכנס השנתי של העמותה שהתקיים בשנה שעברה ב"אקספו"

חסויות ותערוכה מסחרית